(PODZIMNÍ POTÁBOROVÝ SRAZ a VÍKENDOVKA MLÁDEŽE)

Jako obvykle každá víkendovka začíná v pátek, a tak se i stalo. První várka lidiček, už byla na faře na Pohoři předem, aby nám zatopili. A ta druhá várka se mezi 17 -18 hodinou pomalu scházela k odjezdu. Pak už nastala ta slavná chvíle, kdy jsme už konečně vyjeli autem na faru a dojížděl i ten zbytek lidí, který měl dorazit..

K večeru jsme byli skoro všichni a přijelo také pár dětí. Než začal program, všichni se postupně navečeřeli a pak se pomalu shromažďovali nahoře v místnosti. Páteční večerní program měl Grizzli, ale ještě před tím než ho měl, jsme chválili Pána. :) Slovo bylo z bible na tuto pasáž: Žalm 139:1-6. A poté to nastalo: Grizzli si pro nás připravil hry, podle mě byla asi nejlepší ta detektivní, kdy jsme byli rozděleni do skupinek a každý ze skupinky musel namáhat svůj mozek, aby rozlousknul např. vraždu. :) Sice už to ve večerních hodinách bylo celkem náročné, ale i tak si myslím, že jsme si to užili. :) Pokud si ještě dobře vzpomínám, v pozdních hodinách se ještě hrálo Městečko Palermo a Activity, ale někteří už šli chrnět. :)

V sobotu ráno se mělo vstávat dřív, kvůli příjezdu zbytku dětí, ale nebylo tomu tak :D .. Když jsme se probudili, posnídali jsme (rohlík, salám, sýr a máslo) a postupně dojížděli děti. Věřím, že kolem té 10 hodiny už jsme byli všichni a mohl začít program. Všichni jsme byli opět nahoře a program začínal opakováním chval a hlavně dětských písniček z tábora… :) A pak začalo to, na co se někteří strašně moc těšili. Jelikož je podzim, tento Pohoř, byl také o drakiádě, která se měla uskutečnit v sobotu po obědě. Abychom měli někteří, kteří draky nevlastní, s čím utíkat, museli jsme si je vytvořit. Rozdělili jsme se do čtyř týmů, jejichž vedoucími byli Kača, Peťa, Klárka a Jirka, ti si vybrali do svého týmu jak dětičky, tak mládežníky a všechny skupinky se mohly pustit, podle instrukcí, do tvoření draků.

Každá skupinka měla mít vyrobené 2 draky, ale stejně tomu tak nebylo a někteří si vyrobili jen jednoho. Úloha všech byla jasná a to, že mládežníci dělali konstrukci draka a děti měly na starosti tu výtvarnou stránku. Tvořilo se až do oběda, kdy nám milé kuchařky uvařili ZNOJEMSKOU OMÁČKU s RÝŽÍ. Po obědě si každý šel odpočinout nebo dodělat skupinkového draka, aby vůbec lítal. :D Až si všichni odpočinuli, šli jsme už konečně pouštět draky.

Místo pro ,,Pohořskou drakiádu" bylo již předem určené a to u rozhledny Olšová. Všichni se moc báli, že nebude foukat vítr. Ale vítr foukat a hodně!! :D  Jak dlouho jsme draky pouštěli, to opravdu nevím. Spíš bych to řekla tak, že jsme je pouštěli tak dlouho, dokud všichni nebyli promrzlí na kost. :D Když se ještě vrátím k pouštění draků, hlavně těch vyrobených. Někteří draci vydrželi létat aspoň 1-2 minuty a jeden letěl i delší chvilku (konk. ze skupinky od Klárky :D ).

Promrzlí jsme se postupně vraceli všichni na faru, kde nás čekalo teplo z krbu, horký čaj a tatranka. :) Po ohřátí u krbu jsme se rozdělili a každý byl v jiné části fary, dětičky si uspořádali, pod vedením Svaťky, závody. Dále jsme hráli hodně společenských her, kdy se zapojili úplně všichni, kdo na Pohoři byli, kromě kuchařek. (viz. fotky)

Nastal večer a zároveň čas večeřet. Na večeři jsme měli, jako vždy, párky: D. Když už se blížil ten čas, kdy měl být večerní program, všichni se shromažďovali nahoru do místnosti. Slovo si nachystal Radek. Nebylo to ovšem obyčejné slovo, v podstatě nám byl zahrán příběh o Marnotratném synovi a následné přiřazování vlastností jednotlivých postav. A pak nastala ta chvíle, kdy jsme všichni díky fotkám z tábora na tábor mohli vzpomínat. S krásnými vzpomínkami na tábor šly děti spát, mládežníci hráli Activity a někteří jen tak posedávali u krbu a povídali si spolu. :)

Nastal den poslední - NEDĚLE, den kdy se většinou odjíždí na bohoslužby a uklízí se fara. Tak to bylo bohužel i u nás. :/ Po snídani jsme si všichni šli sbalit věci a postupně odjížděli, jak do svých domovů nebo do Oder, na bohoslužby. Na bohoslužbách jsme slavili den DÍKUVZDÁNÍ ZA ÚRODU a tak si to zasloužilo i pořádné chvály! :) No a po bohoslužbách se už opravdu všichni rozprchli do svých domovů.. J

Myslím, že se víkendovka povedla a všichni byli a jsou z ní nadšení! Dík patří ale také Pánu, který nám s tím vším pomohl a pomohl tuto akci zorganizovat. :)

Fotky naleznete zde:

 http://benjamin1.rajce.idnes.cz/PPS_a_zaroven_vikendovka_mladeze_9.-11.10.2015/ 

Scénku naleznete zde:

https://plus.google.com/u/0/116556386726576482733/posts/DiRBZNniG31?pid=6206302331328241186&oid=116556386726576482733